Spis efter sæsonen: Sommer
Rabarber, jordbær og nye kartofler. Juni og juli bugner med frugt og grønt i sæson. Find inspiration til sommerens madlavning.
Af Camilla Skovgaard
Endelig er vi nået til højsæson for en masse dansk frugt og grønt. Når vi spiser frugt og grønt i sæson, er der meget kortere fra jord til bord. Vi passer på klimaet ved at minimere transport af fødevarer, og så er der også bare noget særligt over at sætte tænderne i et helt friskt jordbær fyldt med smag og sødme.
Se oversigten herunder for at blive klogere på, hvilke frugter og grøntsager den danske sommer byder på. Og find inspiration til opskrifter med de sommerkogebøger, vi har fremhævet længere nede på siden.
Juni
Grønt: Agurk, asparges, bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, dild, fenikkel, forårsløg, glaskål, gulerødder, hestebønner, hvidkål, hvidløg, kartofler, kinakål, koriander, løg, persille, purløg, radiser, rucola, rødbede, salat, spidskål, spinat, squash, sukkerærter, ærter
Frugt: Jordbær, rabarber, stikkelsbær
Juli
Grønt: Agurk, bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, dild, fenikkel, forårsløg, glaskål, grønkål, grønne bønner, gulerødder, hestebønner, hvidkål, hvidløg, kartofler, kinakål, koriander, løg, majs, persille, porrer, purløg, radiser, rucola, rødbede, salat, spidskål, spinat, squash, sukkerærter, tomater, ærter
Frugt: Blommer, blåbær, hindbær, jordbær, kirsebær, melon, ribs, solbær, stikkelsbær
August
Grønt: Agurk, bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, dild, fennikel, forårsløg, glaskål, grønkål, grønne bønner, glaskål, gulerødder, (friske) hestebønner, hokaido,hvidkål, hvidløg, kartofler, kinakål, koriander, løg, majs, peberfrugt, persille, persillerod, porrer, purløg, radiser, rucola, rødbeder, rødkål, salat, spidskål, spinat, squash, sukkerært, tomater, ærter
Frugt: Blommer, blåbær, brombær, hindbær, jordbær, kirsebær, melon, pærer, ribs, solbær, vindrue, æbler
Kilde: Forbrugerrådet Tænk