Faglitteratur

Spis efter sæsonen: Sommer

Rabarber, jordbær og nye kartofler. Juni og juli bugner med frugt og grønt i sæson. Find inspiration til sommerens madlavning.

Af Camilla Skovgaard

Jordbær

Endelig er vi nået til højsæson for en masse dansk frugt og grønt. Når vi spiser frugt og grønt i sæson, er der meget kortere fra jord til bord. Vi passer på klimaet ved at minimere transport af fødevarer, og så er der også bare noget særligt over at sætte tænderne i et helt friskt jordbær fyldt med smag og sødme.

Se oversigten herunder for at blive klogere på, hvilke frugter og grøntsager den danske sommer byder på. Og find inspiration til opskrifter med de sommerkogebøger, vi har fremhævet længere nede på siden. 

Juni

Grønt: Agurk, asparges, bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, dild, fenikkel, forårsløg, glaskål, gulerødder, hestebønner, hvidkål, hvidløg, kartofler, kinakål, koriander, løg, persille, purløg, radiser, rucola, rødbede, salat, spidskål, spinat, squash, sukkerærter, ærter

Frugt: Jordbær, rabarber, stikkelsbær

Juli

Grønt: Agurk, bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, dild, fenikkel, forårsløg, glaskål, grønkål, grønne bønner, gulerødder, hestebønner, hvidkål, hvidløg, kartofler, kinakål, koriander, løg, majs, persille, porrer, purløg, radiser, rucola, rødbede, salat, spidskål, spinat, squash, sukkerærter, tomater, ærter

Frugt: Blommer, blåbær, hindbær, jordbær, kirsebær, melon, ribs, solbær, stikkelsbær 

August

Grønt: Agurk, bladbeder, bladselleri, blomkål, broccoli, dild, fennikel, forårsløg, glaskål, grønkål, grønne bønner, glaskål, gulerødder, (friske) hestebønner, hokaido,hvidkål, hvidløg, kartofler, kinakål, koriander, løg, majs, peberfrugt, persille, persillerod, porrer, purløg, radiser, rucola, rødbeder, rødkål, salat, spidskål, spinat, squash, sukkerært, tomater, ærter

Frugt: Blommer, blåbær, brombær, hindbær, jordbær, kirsebær, melon, pærer, ribs, solbær, vindrue, æbler

Kilde: Forbrugerrådet Tænk