Mens du venter på "Professorens grønne energigrød"
Bliv klogere på, hvad en grønnere kost kan gøre for din sundhed.
Af Camilla Skovgaard
Næste år er det hele ti år siden, at bogen "Tarme med charme" af Giulia Enders udkom og for alvor fik det ellers ret oversete organ sat på dagordenen. Siden har vi set et boom i udgivelser om toptrimmede tarme og de gode tarmbakterier, der kan betyde en masse for, hvordan helbredet har det.
Sidste år gik "professorens grønne energigrød" viralt, efter Oluf Borbye Pedersen (professor og DNA-forsker ved Københavns Universitet) delte sin blendede grønne morgenmad i Politiken og senere i DR-podcasten Genstart.
Nu har han udgivet bogen "Professorens grønne energigrød" sammen med Politikens madredaktør Mette Mølbak, hvor du kan blive klogere på videnskaben bag den grød, der på kort tid har opnået superheltestatus på sundhedsområdet. I bogen er der også opskrifter på forskellige versioner af grøden og praktiske råd til at få den flettet ind i morgenrutinen.
Bøger til dig, der venter på "Professorens grønne energigrød"
Der er lidt ventetid på professorens bog, men heldigvis har vi gode alternativer på hylden, som du kan gå i gang med allerede nu. Bliv klogere på, hvordan du passer godt på din tarmflora, og hvordan du kan få flere grøntsager ind i kosten - også uden du nødvendigvis skal have gang i blenderen.