Livestreaming: Videnskaben bag øl - med smagsprøver

Der ligger en masse videnskab til grund for det gode øl, og i dette foredrag dykker vi ned i forskningen i og udviklingen af de ingredienser, som bruges til ølproduktionen.
Tid
19:00 - 21:30
Pris
Billet: 30 DKK
Sted
Rotunden
Adresse

Kamillevej 10
2770 Kastrup
Danmark

Hør lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle, og hvordan man dyrker dem bæredygtigt.

Du hører også om, hvordan spiring af byg – dvs. maltning – kan give forskellige malttyper med forskellig smag. I Carlsberg Laboratorium arbejder de på udviklingen af nye typer af gær, som ikke danner alkohol, men stadig gærer. Disse nye gærtyper kan bruges til produktion af alkoholfrit øl uden at skulle anvende forskellige efterbehandlinger, der kan påvirke smagen af øllet.

Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én efterhånden som de gennemgås i foredraget.

Bemærk: foredraget er forlænget med 30 minutter.

Naturvidenskab på lærred direkte fra Aarhus Universitet

Med livestreaming er det muligt at komme tæt på forskernes nyeste opdagelser inden for alle grene af naturvidenskab. Niveauet er højt, og du bliver udfordret, men alle kan være med uanset faglige forudsætninger. Der kan stilles spørgsmål til forskerne via sms undervejs. 

Aarhus Universitet sender direkte foredrag om naturvidenskab i mere end 50 byer, for flere tusinde tilhørere.

Foredraget begynder præcis kl. 19, hvorfor vi anbefaler at man kommer i god tid.